1686697378115504
 
Tommy Tomova
1.png
Българският моден блогър и контрибютър за списание ELLE, Томи Томова стартира редица благотворителни кампании под шапката на проект с името ''Изкуството да даряваш”.
 
Като установен инфлуенсър с повече от 25 хиляди последователи, тя цели да вдъхнови аудиторията си да помогне на каузи като защитата на правата на жените и децата. На 1 май 2019, Томова стартира кампания с името ‘’Bulgarian Fashion Gives Back’’, в която се включиха грандиозни българската модни марки като Liza Kain, Elizabeth, Cliche, Жени Стил, Other Theory, Helena, Антония Ефтимова, Феде, Illumminee, Prototype 21 Studio, MP Design, Dilyana Mateeva, Estrella Couture, Eastern Europe Finest, They Are и Question Authority. Инфлуенсърката ще носи модели на дизайнерите на модни събития в Париж с цел да популяризира българската мода в световната модна столица. Накрая на кампанията, Томи ще се върне в България и ще дари всички дрехи на дом за деца лишени от родителска грижа в Долна Баня, ДДЛРГ “Констанца Ляпчева”, тъй като липсата на дрехи и обувки оказва силно влияние върху самочувствието на децата от дома и повлиява самооценката им. Дрехите включват бални рокли за абитуриентки, ежедневни и спортни дрехи и аутфити подходящи за работа и училище. За момчетата тя е приготвила играчки, топки и ракети за спорт. Всяко дете ще получи и помощни учебни материали.
Томи Томова е първия български моден блогър, който използва социалните си мрежи, не само, за да комуникира модни трендове, а за да промотира социални каузи, защитаващи правата на човека. В дългосрочен план, тя иска да създаде неправителствена организация чрез която да продължи със своите благотворителни кампании, които свързват модата, изкуството и технологиите.
Instagram Tommy Tomova